Hétfő délután Török Réka alpolgármester asszony és Tóth János alpolgármester úr ült le egyeztetni a felnőtt háziorvosokkal és házi gyermekorvosokkal.

Fontos pont volt Dr. Schrem Aurél praxisáról való egyeztetés. A doktor úr még az év elején tájékoztatta Önkormányzatunkat – a jogszabályoknak megfelelően -, hogy be kívánja fejezni praxisát. Schrem doktor úr április végéig látja el a feladatát, de a körzetben lévő orvosi asszisztencia ezután is megmarad. Önkormányzatunk folyamatos egyeztetésben van több orvossal is, de amíg a megüresedett praxis nem kerül betöltésre, tartós helyettesítés lesz a körzetben. Az erről szóló egyeztetések folyamatosan zajlanak Önkormányzatunk és a helyi háziorvosok között, hogy egy olyan megoldást találjunk rá, amely számukra és lakosaink számára is kielégítő lehet.

Második fontos pontként az ügyeleti rendszerről adtak tájékoztatást városunk vezetői. Önkormányzatunk jegyzője és Tóth János alpolgármester úr folyamatos kapcsolatban vannak az illetékesekkel, akik a tervezetet készítik elő. Az előzetes egyeztetések szerint az új ügyeleti rendszer Pest vármegyében lesz legutoljára bevezetve, így a mostani ügyeleti rendszer valószínűleg 2024 elejéig változatlan formában marad városunkban.

Önkormányzatunk minden tőle telhetőt megtesz, hogy a felmerülő problémákra, panaszokra megoldást találjon, és mindenről azonnali tájékoztatást adjon a lakosság vagy éppen a háziorvosok felé.