Helló, Gyömrő! Alapítvány Gyömrői Kézilabda Akadémia
mottó: „Jó itt élni, jó itt sportolni!”

Képviselő: Volcz Zoltánné
Székhely cím: 2230 Gyömrő, Táncsics utca 100/a
Levelezési cím: 2230 Gyömrő, Táncsics utca 100/a
Adószám: 186687-1-13
Nyilvántartási szám: 13-01-0000982
Bankszámla szám: 1370 0016 0185 3076
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://gyomroika.hu

Az Alapítvány elsősorban az Akadémia utánpótláskorú versenyzőivel kapcsolatos sporttevékenységek elősegítésével, a megfelelő „működés” feltételeinek biztosításával, felkészítő (edzésekkel összefüggő) és versenyeztetési feladatok szervezésével foglalkozik.

A sportszervezet a 2000-es évek elejétől Volcz Zoltánné elnök, valamint az utánpótlás vezetéséért felelős Valenta Eszter és Volcz Ákos kuratóriumi tagok irányításával, mind a helyi nevelési és oktatási intézményekben, mind pedig a környező települések intézményeiben törekszik belecsempészni a kisgyermekek mindennapjaiba a mozgást, a mozgás szeretetét, valamint a szivacskézilabda, kézilabda alapjait.

Napjainkban már a város minden óvodájában, általános iskolájában, illetve a környező települések említett intézményeiben napi szinten találkoznak a gyermekek a sportággal. Az alapokat saját intézményeikben, saját megszokott környezetükben, illeszkedve a nevelési rendhez, játékosan és hatalmas szeretettel övezve sajátíthatják el az Akadémián tevékenykedő pedagógusok, testnevelők, edzők, szakedzők odaadó munkájának köszönhetően.

Jelenleg közel 140 óvodáskorú és kisiskolás gyermek ismerkedik a (szivacs)labdával, igazoltan pedig több mint 200 fiatal kézilabdázik egyesületünkben versenyszerűen a Nemzeti Bajnokságok I., II., és III. osztályaiban, valamint az Országos Gyermekbajnokságban korosztálytól függően.

A közoktatási intézményekkel együttműködve az alapítvány biztosítja a tanulók részére a mindennapos testedzés heti két testnevelésóra lefedését az érintettek edzéseken való foglalkoztatásával és lehetőséget ad arra is, hogy középiskolás diákok nálunk teljesítsék a kötelező iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) 50 órájának egy részét vagy egészét.

Az Akadémia célja a közeljövőben, hogy a meglévő/elért eredményeket fenntartsa, kamatoztassa hosszabb távon, valamint a kínálkozó lehetőségeket megragadva tovább és tovább fejlődjön!