Csütörtök délelőtt az összes önkormányzati képviselő részvételével zajlott le az az egyeztetés, aminek apropóját az új képviselők bizottsági helyeinek elosztása, annak egyeztetése adta. Az egyeztetésen tájékoztatót kaptak a képviselők a városunk pénzügyeiről, valós anyagi helyzetünkről, valamint a jelenleg folyamatban lévő beruházásainkról és pályázatainkról is.
A megbeszélésre meghívtam óvodavezetőinket is, akik tájékoztatást adtak arról, hogy milyen szakmai munka folyik a fejlesztő ovinkban, amelyre szerintük nagy szükség van és egyre nagyobb az igény is rá. Mint ismeretes, még Mezey Attila ajánlotta fel ennek az óvodának a csoportszobáit, helységeit 2018-ban a Monori Tankerület számára, hogy helyette tantermek létesüljenek ezekben.
 
Szakembereink most is tiltakoztak a fejlesztő óvoda ilyen formán történő megszüntetésétől, átadásáról, és a mai megbeszélés alapján konszenzus van a képviselők között, hogy ezt a korábbi Mezey féle meggondolatlan és káros döntést nem támogatják, helyette olyan megoldásokat keresünk, amivel tudjuk segíteni a Monori Tankerületet, de nem szüntetünk meg egy 20 éve kiválóan működő speciális óvodát.
 
 
Gyenes Levente
polgármester