Hetek óta zajlanak a nyári felújítási munkálatok a Hankó István Művészeti Központ épületén.

Elsőként a főbejárat feletti erkélyen végeztek bádogozási munkákat, hogy megszüntessék a párkány felázását.

Ezt követően gőzerővel kezdtek dolgozni a hátsó (játszótér felőli) bejáratnál, ahol a teljes fel és lefelé vezető lépcsősor, valamint a terasz burkolatát felvésték, mostanra pedig elkészült a két rétegű vízszigetelés, valamint a hajlaterősítés. Amint az időjárás engedi, elkezdik burkolni a lépcsősort egy csúszásmentes járólappal.

A ”művészbejáró” felújítására azért volt szükség, mert a nagy megterhelés (nem csak a dolgozók és a fellépők, hanem minden jegyvásárló is itt közlekedik, valamint a díszletbepakolás is itt zajlik) miatt a burkolat elkopott, rendkívül csúszóssá, így balesetveszélyessé vált a felülete.  Ráadásul a lépcsők és terasz alatt található a ház egyik raktára, ami folyamatosan beázott, így szinte használhatatlan volt. A mostani munkálatok után remélhetőleg ez a probléma is megszűnik!

A kivitelezést úgy ütemeztük, hogy a nyári, programmentesebb időszakban a legkisebb fennakadást okozva valósuljon meg. Várhatóan augusztus közepére teljesen elkészül a felújítás, beleértve a lábazat festését is. Szeptembertől egy megújult bejáraton keresztül mehetünk majd jegyeket venni a Művészeti Központ izgalmasnak ígérkező őszi évadának előadásaira!

A munkálatokat önkormányzatunk saját forrásból finanszírozza, amit még az év elején beterveztünk a Művészeti Központ idei évi költségvetésébe.