Pénteken megkezdődik a 2023/2024-es tanév. Az általános iskolások közül sokan a helyi buszt veszik igénybe, hogy reggel eljussanak az iskolába, majd tanítás után pedig haza.

Gyömrő Város Önkormányzata, mint a helyi buszközlekedés megrendelője és finanszírozója, valamint a szolgáltató cég vezetői több körben folytattak egyeztetéseket annak érdekében, hogy a szolgáltatás alkalmazkodni tudjon a változó igényekhez.

Ennek az egyik leglátványosabb megjelenése lesz, hogy a korábbiakhoz képest nagyobb méretű busz közlekedik majd a kiemelt időszakokban. Ennek köszönhetően többen, és kényelmesebben férnek majd el a járatokon.

Hátránya viszont, hogy a busz méretei miatt nem tud áthaladni a Szent Imre utca – Erzsébet utca sarkon, emiatt az alábbi változások lépnek életbe szeptember 1-től:

  • tanítási napokon a 6:20, 7:00 és 7:25-kor a Petőfi telepről induló busz nem megy le az állomásra, hanem az Erzsébet iskolánál a Nefelejcs utcán megy tovább egyenesen.
  • Emiatt akik az állomásra szeretnének menni, azok a Petőfi telepről 7:05-kor induló járatot vegyék igénybe!

A szolgáltató kifejezetten kéri a bérletet vásárlókat, hogy a zsúfoltság és a késések elkerülése érdekében a szeptember havi bérleteket már előre, pénteken, szombaton vagy vasárnap vásárolják meg!

 

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!