Sokan ma reggel már birtokba is vették a hivatalosan ma átadott új kerékpártárolót, ami a vasútállomás mellett készült el.

Az új fedett tároló kamerás megfigyeléssel, valamint térvilágítással lett ellátva, így sötétedés után is jól megközelíthető, valamint a nap 24 órájában biztonságos. A masszív szerkezet, valamint a kiegészítő munkálatok elvégzésében rész vett a Városüzemeltető Kft, a Brand Sec Kft, az Eurovill Kft, valamint egy ecseri lakatosműhely is.

A beruházást önkormányzatunk saját forrásból finanszírozta. A vasútállomás körüli fejlesztés folytatódik, hiszen a REÁL üzlet mögötti területen gépkocsi parkolók megépítése kezdődhet hamarosan, szintén önkormányzati beruházásban.

A mostani munkával párhuzamosan a már meglévő kerékpártárolónál lévő kamerák felújítása is megtörtént, illetve elvégezték a szükséges gallyazási munkálatokat is.

A városvezetés tervei szerint tovább fog bővülni a bicikliseknek szánt tárolók száma, ennek előkészítése is megtörtént, a most átadott tárolóval szembeni murvás részre kerülhet egy újabb fedett egység.

Gyenes Levente polgármester az elkészült beruházás kapcsán kiemelte: bár a MÁV lemondott az elővárosi településekről, hiszen minden korábban megígért és vállalt fejlesztést töröltek a napokban, az önkormányzat nem mond le a MÁV-ról, és mindent megtesznek hogy akár  saját erőből, akár a vasúttársasággal közösen fejleszteni tudják az állomást és környékét.