A héten írásban kereste meg Gyenes Levente polgármester a Monori tankerület vezetőjét azzal kapcsolatban, hogy a szülők kérésének eleget téve nyitott lenne-e a tankerület egy tájékoztató fórumra a Fekete István Általános Iskola helyzete, jövője kapcsán? 

Polgármester úr levelében jelezte: az önkormányzat önállóan ilyen fórumot nem tud tartani, hiszen nincs birtokában semmilyen információnak a Kossuth utcai iskolaépület bontása, valamint az ideiglenes konténeriskola kialakítása kapcsán, ellenben tudunk tájékoztatást adni a közlekedés és egyéb ügyekben, így egy közös fórum megtartása ebből a szempontból célszerű lenne.

Ma megérkezett dr. Hrutkáné Molnár Mónika tankerületi igazgató asszony válasza, melyben arról tájékoztatta polgármester urat, hogy szeptember 26-án (kedden) a tankerület tartott a szülőknek egy fórumot, ahol minden felmerülő kérdésre választ adtak. Hozzátette: egyes kérdésekben, melyek önkormányzati hatáskörbe tartoznak (buszjárat, közlekedés) nem tudtak érdemi válaszokat adni.

Önkormányzatunk előzetesen nem tudott a keddi fórumról mivel arra nem kaptunk meghívást.

Amennyiben hivatalos tájékoztatást kapunk majd a konténeriskola építéséről, annak várható befejezéséről, valamint arról, hogy mikor és összesen hány gyermek veheti birtokba, önkormányzatunk tájékoztatást ad az érintett szülőknek a közlekedéssel, buszjáratokkal kapcsolatban.