Ez a hétvége több szempontból is kedvez a színházbajáró közönségnek.

Pénteken 19 órától A falu című előadás lesz látható a Hankó István Művészeti Központban, amely egy klasszikus folklórműsor, élő zenekari kísérettel.

Fitos Dezső Társulat - A falu
 
Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás-gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot.
Mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel, táncban, muzsikában megmutatva. Hiszünk a néptánc kortárs megmutatkozásában, abban, hogy a néptánc erejével, természetességével megszólítja a ma emberét, alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni.
 
2023. október 20. péntek 19:00
Fitos Dezső Társulat - A falu
 
Jegyek még kaphatók a helyszínen és a jegy.hu oldalon.
 
Szombaton pedig Shakespeare összes művét láthatjuk és hallhatjuk Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter előadásában a S.Ö.R. című darabban.
 
S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve)
 
Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését a „NEM KOMPLETT SHAKESPEARE MŰVEK”-re, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a „Komplett Shakespeare”-t.
 
2023. október 21. szombat 19:00
S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve)
 
Jegyek még kaphatók a helyszínen és a jegy.hu oldalon.