Soron kívüli gyorsasággal tárgyalta és utasította el a képviselő-testület Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági bizottsága Kisberk Szabolcsnak, a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete elnökének beadványát, melyben „vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség elmulasztása” miatti vizsgálat indítását követelte Gyenes Levente polgármester ellen.


A parlamenti párt kommunikációs vezetője beadványában arra hivatkozott, hogy az általa megtekintett 2022. évi polgármesteri vagyonnyilatkozatban nincs feltüntetve Gyenes Oyun-Erdene, aki véleménye szerint a tavalyi évben élettársi kapcsolatban élt Gyenes Leventével, ezért a jogszabályok szerint szerepeltetni kellene a nyilatkozatban. 

A beadványt zárt ülés keretében tárgyalták, így az ott elhangzottak nem nyilvánosak.

Az ülést követően Gyenes Levente elmondta: a bizottság előtt is megerősítette azt, amit korában is mondott, vagyonnyilatkozatát a hatályos a jogszabályokban előírtak szerint töltötte ki, adta be.

A szakbizottság a felek meghallgatása után érdemi vizsgálat nélkül a beadványt elutasította.

Gyenes Levente hozzátette: ha a döntést nem fogadja el, akkor Kisberk Szabolcsnak lehetősége van ezután a bíróság előtt bizonyítani, hogy mikor és kivel élt élettársi kapcsolatban.