Tiszlelt Kisberk úr!

 

A napokban megjelent, nekem címzett nyílt levelére reagálva szeretnék válaszokat adni a több esetben a lakosság (tudatos) félrevezetésére alkalmas írására, kérdéseire.

 

Az UFC Gyömrő TAO-pályázatai, illetve azok felhasználása során egyetlen forint sem tűnt el. 

A Mendei úti sportpálya építése során az előzetesen becsült összegnél kevesebből sikerült megvalósítani a beruházást. 

Az egyesület pontosan annyi pénzt hívott le a TAO-keretből, amennyibe a munkálatok kerültek, így az Ön által említett 60 millió forint egy nem létező összeg, sosem volt az UFC birtokában, így jogosulatlan felhasználás sem valósult meg.  

 

Az UFC jelenleg is tárgyalásban áll az MLSZ-szel a korábban kiszabott bírság megfizetése, illetve csökkentése kapcsán. Az előremutató egyeztetéseknek köszönhetően bízom a helyzet sikeres megoldásában.

 

A felnőtt csapat versenyeztetésének felfüggesztése semmilyen összefüggésben nincs a TAO-programmal.

 Egész egyszerűen nem álltak rendelkezésre megfelelő személyi (játékosállomány) feltételek, valamint a versenyeztetés költségei is irreálisan magasak lettek. 

Ahogy eddig, úgy ezután is elődleges szempont a gyömrői gyerekeknek, fiataloknak a sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása, ami jelenleg is zavartalan. 

A gyermekek részére megállapított tagdíj nem magasabb, minta környező települések hasonló egyesületeinél alkalmazott díjak. 

 

Megnyugtatásul tájékoztatom, ősztől ismét lesz felnőtt csapata az egyesületnek.

 

A Mendei úti komplexum építésére 204 millió forintot fordított az UFC Gyömrő, ami igen messze van az Ön által írt félmilliárd forinttól. Ezen felül készült el a világítás és a parkoló. A teljes TAO-pályázat része volt egy sportcsarnok megépítése, ott kaptak volna helyet az öltözők is. Mivel menet közben a projekt megállt, a szükséges TAO-források nem folytak be, nem épült meg a csarnok. 

(A TAO pénzeket nem az Államtól, vagy az MLSZ-től kapjuk, hanem magunknak kell végigkalapozni a nagyobb cégeket Magyarországon és velük szerződve kaphatjuk meg.)

A vonatkozó előírások szerint az pályázat nem részekre bontható, így nem épülhetett különálló öltözőépület.  

Az értékbecslői papír nem utasításra készült, hanem a vonatkozó jogszabályok és pályázati előírások miatt.

Mivel az Önkormányzat a négy hektáros (!) területet biztosította önerőként a beruházáshoz, szükséges volt az értékbecslői nyilatkozat. 

Itt megint csak szükséges elmondani, hogy állítása valótlan: nem hívott le az UFC Gyömrő jogosulatlanul nem, hogy 60 millió, de egyetlen forintot sem.

 

A magam részéről kifejezetten sajnálom, hogy amikor sikereket ért el a csapat, megnyerte a megyei másodosztályt, akkor nem foglalkozott velünk, vagy gratulált esetleg az elvégzett szakmai munkához. 

Sajnálom, hogy nem beszélt soha elismerően kiváló edzőink szakmai munkájáról, akiknek köszönhetően több száz gyömrői gyermek sportolhat az egyesületben, és akik miatt a Ferencvárosi Torna Club partnercsapata lehetünk.  

 

Mondanám, hogy sajnálom, hogy sosem járt kint a pályán, de ez nem lenne igaz, hiszen amikor politikai PR-videót kellett gyártania, akkor azért kilátogatott, igaz, sportolókkal nem találkozott.

 

Üdvözlettel:

Tóth János
alpolgármester