Február 1-jétől az Országos Mentőszolgálat veszi át az ügyeleti ellátást Pest vármegyében, így Gyömrőn is!

Kérésünkre az alábbi tájékoztatást küldték.

Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnal mentőt küldünk, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 óra és másnap reggel 8 óra között, hétvégéken és ünnepnapokon pedig egész nap hívható.

Gyömrő közelében Monoron ügyeleti pontot (háziorvosi ügyelet) indítunk, Vecsésen pedig ügyeleti központot (háziorvosi ügyelet és sürgősségi ügyelet) működtetünk.

Monor Ügyeleti Pont nyitvatartása: hétköznap 16-22 óráig, hétvégén 08-14 óráig

Vecsés Ügyeleti Központ nyitvatartása: hétköznap 16-08 óráig, hétvégén 0-24 óráig

Gyömrő lakosai elsősorban a Monori Ügyeleti Pontot, vagy a Vecsési Ügyeleti Központot kereshetik fel a fent megadott ügyeleti időszakokban, de indokolt esetben ügyeleti kocsit, vagy akár mentőt is riasztunk és a lakásán látjuk el a beteget.

Az ügyeleti telephelyek vegyes ügyeletekként működnek, vagyis felnőtt és gyermek esetén is felkereshetők, de gyermekek ellátására a vármegye három pontján (Érden, Cegléden és Vácott) külön is lesz lehetőség hétköznap 16-22 óráig, hétvégén 08-22 óráig.