Az elmúlt napokban a gépjárművel közlekedők már láthatták, hogy több helyen színes festékkel jelölték meg az úthibákat. A felmérés és kijelölés folytatódik, de ezzel párhuzamosan ma megkezdődtek az úthibák bontási munkálatai, holnap pedig már az aszfaltozás is elindul.

Városunk több, mint 70 kilométernyi úthálózatán közel 250 úthiba javítására kerül sor, összesen mintegy 500m2 felületen.

A munkálatok megkezdésével egészen addig vártunk, amíg megszűnnek az éjszakai fagypont körüli hőmérsékletek, hiszen az gyakorlatilag azonnal tönkreteszi a javításokat. A múlt heti lehűlés után várhatóan már nem kell számítani olyan mértékű hidegre, ami problémás lehet.

 

Szent István úton új technológiát alkalmazunk

A fenti, 250 hibát tartalmazó csomagban nincs benne a Szent István út és a Táncsics Mihály út. Előbbi esetében ezen a héten jelentős javítások lesznek, egy eddig nem alkalmazott technológiával. Ez nem sima kátyúzást jelent, hanem egy jelentősebb útfelületi javítást, cserét.

A hatékony munkavégzés, és a nagy felület miatt a Szent István út esetében mindez forgalomkorlátozással jár majd.

Április 30-án, kedden délutántól nem lehet majd parkolni a Szent István úton a József Attila utca és az Ady Endre utca közötti szakaszon. Ezt a szakaszt teljes szélességében lezárjuk május 2-án (csütörtökön) reggel 7 és délután 16 óra között. Oda csak az ott lakók hajthatnak majd be!

A Szent István úti felújítást követően pár hetes tesztidőszak után születhet majd döntés arról, hogy hasonló módon újuljon meg a Táncsics Mihály út egy része is.

Ettől függetlenül a város többi útján folyamatosan végzik az útjavításokat, ezalatt mindenkitől türelmet és odafigyelést kérünk!