Megalakult a Gyömrői Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az alábbiakban változtatások nélkül közöljük köszöntőjüket:

 

A Gyömrői Roma Nemzetiségi Önkormányzat beköszöntője


Szeretettel köszöntjük a város roma lakosságát, Önöket/Titeket! És köszönjük, hogy megtiszteltek minket bizalmukkal és megajándékoztak azzal a lehetőséggel, hogy a közösség érdekében és képviseletében fon-tos és jó dolgok előmozdítói lehessünk! Reméljük, munkánkkal meg tudjuk hálálni, és nagyszerű dolgokat tudunk megvalósítani együtt, amik egyénileg és közösségileg hosszú távon is kamatoznak. Rengeteg ter-vünk, szándékunk, és ötletünk van, mégis az lenne az elsődleges, hogy az Önök / a Ti szükségleteiket, vá-gyaitokat, reményeiteket megismerjük! S nem is csak azt, hogy mit szeretnétek tőlünk, hanem azt is, hogy van-e olyasmi, amivel Ti szeretnétek hozzájárulni a működésünkhöz. Van-e, aki szépen énekel, táncol, rajzol, mesél, remekül süt-főz, vannak-e dolgok, amiket szeretnétek együtt valósítani meg, vagy még csak megtanulni, s ha igen, mik ezek? Van-e igény vizsgakész cigány nyelvoktatásra, vagy más tantárgyak elsa-játításában segítségre? Az az elsőleges tehát, hogy megismerjük egymást! Hogy legyenek olyan kedvesek megkeresni minket, eljönni személyesen a majdani közmeghallgatásra, felvenni velünk a kapcsolatot a Gyömrői Roma Nemzetiségi Önkormányzat frissen létrehozott facebook oldalán, vagy akár e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Újak, kíváncsiak, mindenre nyitottak vagyunk, s hogy mi mindent fogunk tudni együtt megvalósítani, az leginkább azon fog múlni, hogy Önök/Ti is nyittok-e felénk, megkezdődik-e mihamarabb egy olyan élő kapcsolat, amiben kiderül számunkra, hogy mi mindennel foglalkozzunk, és milyen fontossági sorrendben. Tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk Önöket/Titeket, majdani prog-ramjainkra pedig a város nem roma lakosságát is.

Pató Selam (elnök)
Eddigi 50 évemben rengeteg népből és vallási felekezetből ismertem meg emberek sokaságát, de még egyetlenegy olyannal sem találkoztam, akiben valamilyen érték fel ne lett volna fedezhető! Ennek szelle-mében a bennünk rejlő értékek feltárására, kibontakoztatására, őrzésére és gyarapítására vagyok elkötele-zett, ezen dolgozom bő 30 éve, különböző kultúrák közé értékeik pillérjeire építve hidakat. Esélyegyenlő-ségi referens képesítésre -, majd filozófiai és vallástudományi tanulmányaim révén eddig filozófia mes-terdiplomára tettem szert, újságíróként számos folyóiratot és könyvet szerkesztettem, fordítottam, egy tucatnyit írtam is magyar és cigány nyelven. Népismereti előadásokat szoktam tartani és a cigány nyelvet nemzetközi alkalmazhatósági szinten is tanítom, 2012-ben megválasztottak a World Roma Organization Rromanipen roma világszervezet egyetlen női alelnökévé. Szervezőként és alkotóként egyaránt a képző-művészeti életnek is aktív résztvevője vagyok, nem utolsó sorban pedig két csodálatos fiatalember anyuká-ja (a fiatalabb itt a helyettesem), s a szemem fénye a kiérdemelhetetlenül drága kutyuskánk, akinek mére-ténél csak a lelke nagyobb.

Diczkó Olivér (elnök-helyettes)
98-as évjáratú vagyok, Gyömrőn nőttem fel. A roma kultúrához anyukám révén kötődök, érdekeltségemet ezen a téren elsősorban Monoron kamatoztattam, kulturális programokon, rendezvényeken és projektek-ben, technikai segítségnyújtás és kivitelezés formájában. Szeretem azt hinni, hogy mindenhez értek, mert minden érdekel. Mostanában asztalosként dolgozok, hobbiból számítógépes játékokat fejlesztek. Minde-nem a kutyunk, akiről eleinte meggyőződésem volt, hogy nem is kutyu, hanem medvebocs. A hétvégi sö-römet is csak vele iszom meg.

Orsós József (képviselő)
1972 februárjában születtem Keszthelyen. Szegény családból származom, szüleim kétkezi munkások vol-tak. Négyen vagyunk testvérek. Négyünk közül csak én tudtam továbbtanulni, mert a többiek továbbtanít-tatására nem volt pénz. A szakmám kőműves. Elvált vagyok, van két lányom. Ők már tovább tudtak tanul-ni, érettségizni. Azért jelentkeztem képviselőnek, hogy segítsem a rászoruló roma családokat-gyerekeket, továbbtanulni, munkát találni. Köszönöm a bizalmukat, és azon leszünk, hogy amiben csak lehet, segítsük a rászoruló roma családokat.