A társadalmi egyeztetés szabályait a Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő - testületének 18/2014. (XI. 14.) önkormányzati rendelete Gyömrő Város Képviselő – testülete és Szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról, 42.§; 43.§; és 46.§; szabályozza. (ld. Önkormányzat – Rendeletek – Hatályos egységes szerkezetbe foglalt rendeletek – SZMSZ menüpontban)

Hogyan élhet véleményezési jogával? A honlapra való bejelentkezés után az Önkormányzat főmenü, „Társadalmi egyeztetés” almenüben tekintheti meg az egyeztetésre közzétett dokumentumokat. Észrevételeit e-mailban, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen írásban, határidőn belül teheti meg.

A rendeletek, határozatok és a Képviselő-testület nyilvános üléseinek jegyzőkönyvei a honlapon az önkormányzat főmenü megfelelő almenüpontjaiban kerülnek közzétételre.